O House, Switzerland by Philippe Stuebi & Eberhard Tröger

On both the front and Lake Lucerne-facing facades, this sculptural villa expresses itself like a Vasarely op-art painting or sculpture.

Click on images for larger view

Looking toward Mount Pilatus, the white concrete structure’s circular openings allow framed views into this modernist home with exotic plants, lounge, guest tract ,and a staircase accessed through one of the ground floor openings.

The lake side offers beautiful mountain views of the Rigi and the Bürgenstock while showcasing a loggia made of round glass bricks.

The basement hugs the sloped terrain and offers a large fitness area with a 25 meter pool — half inside, half outside — inserted in a white Terrazzo plate, extending from the pool bar along the boathouse made of white-tinted, rough-jetted concrete into Lake Lucerne.

Architects: Philippe Stuebi Architekten & Eberhard Tröger

Location: Vierwaldstättersee, Switzerland

Project Architect: Eberhard Tröger

Project Team: Gabi Eichenberger, Sven Bestenheider, Christine Heimgartner, Philippe Stuebi

Lanscape Architects: Kuhn Truninger Landschaftsarchitekten

Project Year: 2003-2007

Photographs: Dominique Marc Wehrli


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s